Senaman Kuruskan Badan Dengan Tidak Menggunakan Ubat Kurus

Untuk mengubah tubuh anda anda harus bersenam. Sama seperti udara anda bernafas, tubuh anda memerlukan latihan fizikal. Dan ia memerlukan senaman dengan cara yang begitu meluas bahawa saintis hanya baru bermula untuk membongkar beberapa kesan senaman yang menakjubkan mempunyai pada badan kita. Adakah anda tahu, senaman yang benar-benar boleh mengubah Syarikat DNA anda? Dan ketika anda mungkin berfikir bahawa dengan tidak melakukan senaman anda tidak melakukan apa-apa kemudaratan, kurang bersenam sendiri boleh mengubah DNA anda – tetapi tidak baik!

Meletakkan mengetepikan semua rumit, sebab-sebab saintifik untuk senaman, senaman menawarkan faedah yang berdiet tidak boleh. Senaman membolehkan anda untuk meningkatkan metabolisme anda dan menjadikan badan anda ke dalam letupan relau lemak. Latihan membina otot di tempat-tempat yang anda mahu, memperbaiki bentuk badan dan memberikan anda satu firma, badan tona. Berdiet, di sisi lain, tidak menjanjikan sebuah badan firma – anda boleh menurunkan berat badan berdiet dan masih jiggly! Dan sudah tentu, dengan diet, senaman mempercepatkan proses penurunan berat badan keseluruhan, dan yang tidak mahu itu?

Pelan senaman adalah antara 4 dan 12 minggu, bergantung kepada berapa banyak berat badan anda mahu kehilangan. Ikut pelan senaman dan mengamalkan pemakanan sihat dan kawalan bahagian, yang bermaksud makan makanan yang betul dalam kuantiti yang betul pada masa yang betul, dan anda akan dapat membakar sekurang-kurangnya satu atau dua paun lemak badan setiap minggu. Tetapi ingat, anda juga akan melakukan latihan rintangan untuk mendapatkan otot dalam semua tempat yang betul, supaya anda akan mahu untuk mengesan kemajuan anda dengan ukuran badan, dan jika anda boleh, peratusan lemak badan.

Pelan senaman berat badan terdiri daripada kedua-dua latihan kardiovaskular dan latihan rintangan. Nama permainan ini adalah untuk serangan kilat lemak, yang bermakna untuk membakar banyak kalori yang anda boleh. Senaman kardiovaskular membakar banyak kalori, seperti rancangan penurunan berat badan senaman ini berpusat di sekitar kardio. Dan untuk benar-benar serangan kilat lemak, anda akan melakukan dua jenis cardio, mantap steate kardio dan latihan jeda.

Kardio keadaan mantap (dirujuk sebagai hanya “cardio” pada rancangan penurunan berat badan di bawah) bermakna anda akan dapat menjalankan (mis kuasa berjalan, berjoging, berlari, berbasikal) pada kira-kira tahap yang sama intensiti bagi jangka masa senaman. Keadaan mantap latihan kardio cenderung untuk menjadi lebih lama. latihan kardiovaskular selang (IT) dan intensiti yang tinggi latihan jeda (HIIT), di sisi lain, adalah senaman yang lebih pendek, tetapi ganti antara tahap yang lebih tinggi intensiti dan pemulihan selang. latihan jeda adalah teknik yang telah terbukti secara besar-besaran meningkatkan metabolisme dan obor lemak badan. HIIT (pecah pendek semua keluar senaman cth sprinting) adalah bentuk yang lebih sengit latihan jeda, jadi pemula harus bermula dengan latihan jeda biasa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *